Na Facebooku i Instagramu jste odhlasovali, že byste rádi znali recept na naší poslední bábovku, kterou si doma servírujeme v lýkové ošatce. Ošatka pro recept není zásadní, ale uznejte, že jí to s tím kostkovaným ubrouskem moc sluší. Taková krásná tradiční nedělní bábovka z pudinku. A bez lepku a bílého cukru jako bonus.

Tak chytejte:
Suroviny:
4 vejce
1/2 hrnku oleje
4 pudinkové prášky (vanilka, nebo klidně míchejte různé příchutě, jahoda je také skvělá)
1/4 hrnku sladidla - my použili datlovou pastu rozpuštěnou v rostlinném mléce, lze použít datlový nebo jakýkoli další sirup
1/2 pytlíku kypřicího prášku
hrst sušených borůvek (nebo brusinek nebo kousky hořké čokolády)
Vyšlehejte všechna celá vejce, přidejte sladidlo, olej a pudinkové prášky smíchané s kypřicím práškem. Nakonec přihoďte hrst sušeného ovoce nebo nasekané hořké čokolády.
Vlijte do formy na bábovku a pečte přibližně 40 minut na 160 stupňů.
Malou ošatku s průměrem 20 cm získáte v našem eshopu.
Comments